Útnak indult a hetedik magyar kontingens a macedón-görög határszakaszra

Illegális bevándorlás - Újabb magyar rendõrkontingens utazi
Budapest, 2016. október 27. A macedón-görög határszakaszra utazó újabb, hetedik rendõrkontingens tagjai a Készenléti Rendõrség budapesti központjában az indulás elõtt 2016. október 27-én. MTI Fotó: Kallos Bea

Budapest, 2016. október 27., csütörtök (MTI) – Útnak indult a hetedik magyar kontingens csütörtökön Macedóniába, hogy a macedón-görög határszakaszon teljesítsen szolgálatot, és fellépjen az illegális migrációval szemben.

 

A 25 fős kontingenst, amelynek tagjai között egy nő is van, indulás előtt köszöntötte Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka a szervezet budapesti központjában.

A vezérőrnagy, aki az országos rendőrfőkapitány műveleti helyettese is, hangsúlyozta: Macedónia Magyarországhoz hasonlóan elszántan védelmezi határait az illegális migránsokkal szemben.

Emellett hazánkhoz hasonlóan betartja és betartatja mind a nemzeti, mind a nemzetközi jog előírásait, és nemcsak saját területét és belső rendjét védelmezi, de ezzel együtt a balkáni útvonalon a tranzit- és célországok határát és jogrendjét is – közölte Balogh János.

Azt mondta: minden egyes védett határ, minden egyes jogot védő és jogot érvényesítő ország újabb és újabb akadályt jelent az illegális bevándorlók számára.

A magyar rendőrök őr-, járőr- és kísérő feladatokat látnak majd el a következő egy hónapban a macedón-görög határszakaszon.

Balogh János arról is beszélt, hogy szerdán 108 illegális bevándorló próbált a szerb-magyar határszakaszon Magyarországra jutni, de egyiknek sem sikerült. Ez az adat értékelése szerint azt mutatja, hogy egyelőre biztosan nem ért véget a modernkori népvándorlás, és továbbra is szükség van a határok védelmére.

“Fontos az is, hogy az eredményesség oltárán ne áldozzuk fel a jogot, a becsületet, az emberséget” – fogalmazott a vezérőrnagy, aki a kiutazó rendőröktől azt kérte: munkájukat jogszerűen, szakszerűen és emberségesen végezzék.

Az ünnepség kezdetén a kontingens tagjait a parancsnok arra kérte, hogy egyperces néma főhajtással emlékezzenek a szerdán Bőnyben megölt társukra, Pálvölgyi Péterre.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás