Újabb magyar rendőrkontingens indult Macedóniába

Illegális bevándorlás - Újabb magyar rendõrkontingens indul
Budapest, 2016. július 25. A macedón-görög határszakaszra szolgálatteljesítésre utazó magyar rendõri kontingens tagjai Budapesten 2016. július 25-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2016. július 25., hétfő (MTI) – Újabb magyar rendőrkontingens indult útnak Macedóniába hétfő reggel, a huszonöt emberből álló egység a macedón-görög határszakaszon teljesít majd szolgálatot.

 

A rendőröket Papp Károly országos rendőrfőkapitány búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

Az altábornagy elmondta, hogy a kontingens harminc napig teljesít majd szolgálatot Macedóniában, járőr-, kísérői és őrzési feladatokat ellátva.

Megjegyezte, hogy ez már a hatodik olyan magyar rendőri egység, amely Macedóniába indul, a korábbi öt kontingensben hetvennyolcan utaztak ki.

Felidézte, hogy az elmúlt egy évben tíz országban mintegy kétszázhetven magyar rendőr látott el határrendészeti feladatokat, a fogadó országok rendőri vezetői mindenhonnan magas szintű munkáról és tevékenységről adtak visszaigazolást. Legnagyobb létszámban Szlovéniába, Szerbiába, Macedóniába és Görögországba utaztak magyar rendőrök.

Illegális bevándorlás - Újabb magyar rendõrkontingens indul
Budapest, 2016. július 25.
Papp Károly országos rendõrfõkapitány kezet fog a macedón-görög határszakaszra szolgálatteljesítésre utazó magyar rendõri kontingens egyik tagjával Budapesten 2016. július 25-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A most kiküldött egység a macedón rendőrség irányításával és felügyeletével, saját felszerelésével látja majd el tevékenységét.

A rendőrök kiemelt feladata lesz az államhatárok jogellenes átlépésének megakadályozása, a szabályozott belépés biztosítása, a lezárt balkáni útvonalon a migránsok mozgásának ellenőrzése – közölte Papp Károly.

Ezenkívül hatékonyan közre kell működniük az embercsempészet megelőzésében, valamint az embercsempészek felderítésében is – mondta, hozzátéve: idén mintegy száznyolcvan eljárást indítottak Magyarországon embercsempészet miatt.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás