Új osztrák kancellár: a menekültproblémát nem lehet eltüntetni

Christian Kern
kép forrása: commons.wikimedia.org

Bécs, 2016. május 24., kedd (MTI) – “Illúzió” azt gondolni, hogy a menekültek jelentette problémát ki lehet iktatni azáltal, hogy az államot egy vezérelvű állami berendezkedéssé változtatjuk, ahogy azt Orbán Viktor magyar miniszterelnök teszi – jelentette ki kedden Bécsben újságírók előtt az új osztrák szövetségi kancellár a Kleine Zeitung című osztrák újság honlapja szerint.

 

“Illúzió azt gondolni, hogy a menekültekkel kapcsolatos kérdéskörben a problémát el lehet tüntetni azáltal, hogy az államot egy vezérelvre épülő állammá változtatjuk, ahogy azt Orbán (Viktor) teszi” – mondta Christian Kern, aki Reinhold Mitterlehner alkancellárral közösen tartott sajtótájékoztatót a kancellári hivatalban.

Az Osztrák Szociáldemokrata Pártot (SPÖ) elnöklő Kern az osztrák államfőválasztással kapcsolatban elmondta, hogy lát ugyan különbséget a vidék és a város között, de az ország megosztottságáról nincs szó.

Az ausztriai elnökválasztást szoros küzdelemben Alexander Van der Bellen, a Zöldek pártja által támogatott független államfőjelölt nyerte meg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hoferrel szemben.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás