Tuzson: az EU vezetői elvesztették józan ítélőképességüket

Tuzson Bence
Budapest, 2016. július 19. Tuzson Bence, korábbi felvétel a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelõs államtitkára a Századvég Alapítvány Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei címû konferenciáján a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2016. július 19-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2016. július 19., kedd (MTI) – Az Európai Unió vezetői elvesztették józan ítélőképességüket és nem látják azt a tényt, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus között szoros kapcsolat van – jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára kedden, a Századvég Alapítvány által szervezett Merre tart Európa? – A Project 28 kutatás eredményei című konferencián.

 

A politikus az intézet felmérése hivatkozva hangsúlyozta, az európai emberek véleménye szerint megbukott a brüsszeli döntéshozók bevándorláspolitikája, amelynek alakítása az elmúlt évtizedek legfontosabb, akár a következő 50-100 évre is kiható kérdése.

Tuzson Bence szerint az Európai Bizottság javaslatai egyrészt alkalmatlanok a probléma megoldására, másrészt még veszélybe is sodorják Európát és azon belül Magyarországot is, mivel az illegális bevándorlók kvóta szerinti szétosztásával gyakorlatilag meghívót küld a kontinensre tartó emberek millióinak. Példaként említette, hogy csak Líbiában 1 millió ember szeretne átjutni a kontinensre, míg Törökországban 3 millió ember várakozik ugyanerre különböző táborokban.

Az államtitkár kiemelte, a migránsok szétosztása Európa-szerte szétteríti az azzal járó veszélyeket.

Tuzson Bence ilyen veszélyként említette a terrorizmus kockázatának növekedését, német szolgálati jelentések szerint ugyanis “legalább 2-3 ezer potenciális alvósejt” is Európába érkezett a bevándorlási hullámban.

A politikus szintén ide sorolta, hogy a korábban érkezett migránsok európai integrációja sem volt sikeres, amit szerinte az is mutat, hogy körükben kiemelten magas a munkanélküliség és a bűnözés aránya. Tuzson Bence külön kitért arra, hogy a korábban nagyobb arányban követnek el olyan bűncselekményeket, például a nők elleni erőszakot, amelyek korábban nem voltak jellemzőek.

 

Lánczi Tamás; Schmidt Mária; Tuzson Bence; Barthel-Rúzsa Zsolt
Budapest, 2016. július 19.
Lánczi Tamás, az alapítvány vezetõ elemzõje, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum alapító fõigazgatója, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelõs államtitkára és Barthel-Rúzsa Zsolt, az alapítvány elnöke (b-j) a Századvég Alapítvány Merre tart Európa? – A Project 28 kutatás eredményei címû konferenciáján a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2016. július 19-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az államtitkár elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság elfogadni tervezi Soros György javaslatát a kvótákról, továbbá annak finanszírozásáról, aminek értelmében új európai benzinadót vethetnek ki, valamint megnyirbálhatják a közös agrártámogatásokat. Ebben az esetben a magyar vállalkozóknak és gazdáknak kellene megfizetni a migránsok ellátását – fejtette ki.

Tuszon Bence hangsúlyozta, az uniós vezetők ezen szándékát csak az emberek hangja változtathatja meg, ezért gondolta úgy a kormány, hogy mindenképpen meg kell kérdezni az embereket, és ezért tartja fontosnak, hogy minél többen részt is vegyenek a kvótareferendumon.

A kabinet képviselője szerint a bevándorláspolitika akár a következő 50-100 évre is kifejtheti hatását, így az ez tekinthető a magyar rendszerváltás utáni legfontosabb kérdésnek, amely hatásainak fontosságában megelőzi az ország EU- és NATO-csatlakozását is.

Az államtitkár alapvető problémának nevezte azt is, hogy Európa vezetői válogatás nélkül mindenkit menekültnek neveznek. Tuzson Bence szerint azonban Európa csak úgy őrizheti meg egységét, ha visszatér alapértékei védelméhez, jelen esetben például csak azokat kezeli menekültként, aki valóban azok is. “Ha nem így teszünk, akkor szét fog esni Európa” – mondta, majd hozzátette, a probléma helyes kezelésével Európa megmenekül és egy jobb kontinensen élhetünk majd.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás