Szita Károly a polgármesterek közös fellépését kezdeményezi

Szita Károly a polgármesterek közös fellépését kezdeményezi
korábbi felvétel forrása: nava.hu

Budapest, 2016. október 28., péntek (MTI) – A polgármesterek közös fellépését kezdeményezi az Európai Bizottság elnökénél a kötelező betelepítési kvóta ellen tiltakozva Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke.

 

Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az utóbbi hetek történései azt mutatják, hogy Brüsszel nem tett le a kényszerbetelepítés tervéről, sőt fel kívánja azt gyorsítani, de ezt a magyar polgármesterek nem engedhetik meg.

Kiemelte: az október 2-ai népszavazáson kivétel nélkül valamennyi magyar település elsöprő többséggel azt mondta, nem kér a kényszerbetelepítésből.

Az MJVSZ elnöke bejelentette: a polgármesterek közös fellépését kezdeményezi a brüsszeli kvóta ellen. Hozzátette: pénteken megfogalmazott egy levelet Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság (EB) elnökének, ebben arra kéri, hogy hallja meg a magyar emberek hangját, a migránsok behívása és szétosztása helyett az európai emberek és a határok védelméről gondoskodjon.

Szita Károly jelezte, a következő napokban megkeresi a polgármestereket azzal, csatlakozzanak aláírásukkal a levélhez, hogy közösen védjék meg a magyarországi falvakban, városokban élőket.

Az MTI kérdésére elmondta: várhatóan november közepén küldik el a levelet az EB elnökének.

A politikus hangsúlyozta: hisz abban, hogy közösen el tudják érni, vegyék figyelembe a magyarok akaratát.

Felidézte: 26 évvel ezelőtt kapták meg a falvak és városok az önrendelkezés jogát, azóta eldönthetik, milyen jövőt szeretnének. Mint mondta, azt megelőzően negyven évig megmondták, ki mit csináljon, függetlenül attól, akarta-e.

“Nem akarjuk, hogy ez visszajöjjön és megint mások mondják meg nekünk, Magyarország településein élőknek, hogy mit kell csinálnunk” – fogalmazott Szita Károly.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás