Szijjártó a Schengen 2.0 tervről tárgyalt a bolgár külügyminiszterrel

MITOV, Daniel; Szijjártó Péter
Szófia, 2016. május 18. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Daniel Mitov bolgár külügyminiszter (b) fogadja Szijjártó Péter Külgazdasági és külügyminisztert az Európa Tanács külügyminiszteri ülése elõtt Szófiában 2016. május 18-án. MTI Fotó: KKM

Budapest, 2016. május 18., szerda (MTI) – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán kétoldalú megbeszélést folytatott Daniel Mitov bolgár külügyminiszterrel Szófiában, a két miniszter egyebek mellett a magyar kormány Schengen 2.0 akciótervéről tárgyalt.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az MTI-hez eljutatott közleményében azt írták: Szijjártó Péter az Európa Tanács külügyminiszteri ülésének alkalmával folytatott megbeszélést bolgár kollégájával, akivel az Európai Bizottság bevándorlási kvótákkal összefüggésben tett javaslatáról is tárgyalt.

A két külügyminiszter egyetértett abban, hogy elfogadhatatlan az Európai Bizottság javaslata, amely pénzbüntetést irányoz elő azon országokkal szemben, amelyek elutasítják a kötelező betelepítési kvótát.

Közös állásponton voltak azt illetően is, hogy a külső határok védelmének kell lennie az elsőszámú és legfontosabb feladatnak.

Egyetértettek abban is, hogy az Európai Bizottság nem vonhatja el a tagállamok hatáskörét és nem csorbíthatja azok szuverenitását – áll a tárca közleményében.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás