Szakértő: a balkáni útvonal lezárása esély Európának

Nógrádi György
forrás: youtube.com

Budapest, 2016. március 11., péntek (MTI) – A balkáni útvonal lezárása esélyt jelent Európának a migránsválság megoldására – vélekedett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

 

Hozzátette ugyanakkor: Európának nem szabad engednie a török zsarolásnak, vagyis a vízummentesség gyors megadásának, mert ez újabb biztonságpolitikai problémákat vet fel. A vízummentességgel ugyanis 85 millió ember érkezhet az EU-ba, köztük kurdok – tette hozzá, megjegyezve: ma is problémát jelentenek a török-kurd összecsapások, illetve a kurd merényletek török intézmények ellen.

Mint elmondta, a balkáni útvonal lezárása ugyan előrelépést jelent, ám a Görögországban, Macedóniában rekedt emberekkel valamit kezdeni kell, illetve új útvonalakra, Albánia és Románia felé terelődhet a migránsok áradata.

A valódi megoldást az jelentené, ha a fejlett világ végre egyezségre jutna az Iszlám Állam megsemmisítéséről. Mert amíg ez a terrorszervezet gyilkol, addig a migránsok jönni fognak – mondta Nógrádi György.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás