Rogán: megerősítették a határvédelmet, megnőtt az embercsempészek aktivitása

Rogán Antal
kép forrása: www.fidesz.hu

Budapest, 2016. július 5., kedd (MTI) – A déli határvédelem megerősítéséről és erősödő embercsempészetről számolt be Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a keddi kormányülés szünetében.

 

A miniszterelnök kabinetfőnöke sajtótájékoztatóján kifejtette: keddtől megerősítették a magyar határ védelmét, gyakorlatilag megduplázták a csongrádi és a Bács-Kiskun megyei határszakaszon a védelemben részt vevő katonai és rendőri erők létszámát. Így folyamatosan egy 6-10 ezres állomány védelmezi a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei szakaszon a határt.

Arról is beszámolt Rogán Antal, hogy kifejezetten megnőtt az embercsempészek aktivitása. Keddre virradó éjszaka 755 ember kísérelte meg átlépni a magyar határt. Ebből 633 esetben a jelenlévő katonák és rendőrök meg tudták akadályozni az illegális határátlépést, 122 embernek sikerült átjutnia a határon, őket azonban kivétel nélkül elfogták a nyolc kilométeres övezeten belül, és visszakísérték a kerítésen túlra, a tranzitzónához – tájékoztatott.

Az embercsempészek aktivitásának megnövekedését a határ szerbiai szakaszán tapasztalt drónhasználat is mutatja – tette hozzá.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás