Prága cáfolja, hogy Csehországon keresztül vezetne az új bevándorlási útvonal Nyugat-Európába

által készített elemzésből
forrás: pt.wikipedia.org

Prága, 2016. április 29., péntek (MTI) – A cseh külügyminiszter és a rendőrség is cáfolta pénteken a német sajtó azon állítását, hogy a balkáni útvonal lezárása után az új bevándorlási útvonal Csehországon keresztül vezetne Nyugat-Európába.

 

“Nincsenek kétségeim afelől, képesek vagyunk szavatolni, hogy az illegális migránsok egykönnyen ne jussanak be hozzánk. Ezen a téren ellenőrzésünk alatt vannak az ügyek, és nem gondolom, hogy bármi is történhetne, amit nem tudnánk kezelni” – mondta Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter pénteken Prágában a német sajtóban megjelent írásokra reagálva.

Legutóbb pénteken a Passauer Neue Presse című német lap írt erről a témáról, és állítását néhány, e heti példával is alátámasztotta. Az újság értesülései szerint Dél-Bajorország és Csehország határán ezen a héten a német rendőrök 14 illegális határátlépést regisztráltak.

A Passauer Neue Presse szerint szerdára virradóra Freyung kisváros mellett két autóban, amely Csehországból érkezett Németországba, hét szíriai állampolgárt találtak. Mindkét kocsit szlovák állampolgárok vezették. Néhány órával később ugyanabban a térségben egy autóút mellett 5, majd 16 személyből álló menekültcsoportot találtak. A németek úgy vélik, hogy az embercsempészek átvitték őket a határon, majd magukra hagyták.

A cseh rendőrség nem rendelkezik olyan információkkal, amelyek azt jeleznék, hogy Csehország tranzitországgá vált volna a menekültek számára – mondta Katerina Rendlová, a cseh idegenrendészet szóvivője.

Az utóbbi tíz hónapban cseh területen 3440 személyi okmányokkal nem rendelkező külföldi állampolgárt vettek őrizetbe – tette hozzá Rendlová.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás