Prága 20 millió korona segélyt küld Bulgáriának

Bohuslav Sobotka
forrás: commons.wikimedia.orgsfotó: Olaf Kosinsky

Prága, 2016. november 28., hétfő (MTI) – Csehország 20 millió korona (230 millió forint) segélyt küld Bulgáriának hozzájárulásként a határok védelmének megerősítéséhez az illegális bevándorók ellen – döntött a cseh kormány hétfőn Prágában.

 

A cseh segélyből a bolgár kormány tehergépkocsikat kíván venni a határőrség számára, továbbá egy szálláshelyet épít a határőröknek a bolgár-szerb határ mentén és felújítja a Harmanliban lévő menekülteket befogadó állomást – mondta Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a kormányülés után sajtótájékoztatón.

Ugyanakkor Jordániának tízmillió koronás segélyt szavaztak meg, amelyet az ottani kormány a szíriai menekültek ellátására tervez elkölteni.

Csehország az idei évre összesen 150 millió koronás keretet különített el a migráció sújtotta államok megsegítésére.

Jordánia már korábban 40 millió koronát kapott az azraki menekülttábor felújítására és működtetésére, Macedónia és Törökország 20-20 milliót, Görögország pedig 2,5 milliót kapott a csehektől  menekülthullám megállítására.

Bohuslav Sobotka elmondta, hogy az  év végéig még egy 20 millió koronás,  Szerbiának szánt segélycsomagról kíván dönteni a cseh kabinet.

A migráció által súlyosan érintett államokat – például Magyarországot, Bulgáriát vagy Macedóniát – Csehország rendőrökkel is kisegítette, akik helyi kollégáikkal együtt járőröztek a határon.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás