Öt évre ítéltek két szerb embercsempészt Szegeden

Öt évre ítéltek két szerb embercsempészt Szegeden
forrás: nullker.hu

Szeged, 2016. március 2., szerda (MTI) – Gyorsított eljárásában öt-öt év börtönnel sújtott a Szegedi Járásbíróság két szerb embercsempészt, aki a határzárat megrongálva juttatott magyar területre tizenkét migránst – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

 

Szanka Ferenc közölte, a bíróság a vádlottakat anyagi haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, az államhatár rendjének védelmét biztosító létesítmény megrongálásával elkövetett embercsempészés, valamint határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlottak február 2-án hajnali két óra körül a röszkei határátkelő környékén öt pakisztáni, három iráni és négy afgán embert vezettek a határzárhoz. A két vádlott drótvágóval lyukat vágott a kerítésen, majd a migránsokat átkísérte Magyarországra, hogy ismeretlenül maradt társuk személygépkocsival továbbvigye őket Ausztriába. A történteket észrevették a rendőrök, és elfogták őket.

Az ítélet ellen mindkét vádlott és az ügyészség is fellebbezett.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás