Orosz Zoltán: mértékében és minőségében is változott a migráció

Orosz Zoltán: mértékében és minőségében is változott a migráció
Orosz Zoltán: mértékében és minőségében is változott a migráció, forrás: www.magyarhonved.hu

Budapest, 2016. március 3., csütörtök (MTI) – Már évek óta érkeznek migráns tömegek Magyarországra, de az elmúlt évben mértékében és minőségében is megváltozott ez a nyomás – mondta a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 

Orosz Zoltán azt mondta: már mindenki belátja, hogy minőségi változás következett be, hiszen a most érkező “népvándorló tömeg” nem akarja betartani a szabályokat.

Kiemelte, hogy a magyar katonák missziós tevékenységük keretében például a Balkánon már korábban is végeztek rendészeti tevékenységet, tömegkezelési feladatokat. Tavaly ősz óta pedig a jogszabályok megváltoztatása nyomán már Magyarországon is részt vehet a határrendészeti feladatok ellátásban a Magyar Honvédség. A határőrizetben részt vevő rendőrök munkáját kiegészítve megerősítő erőt jelent a honvédség a határokon – mondta.

A vezérkarifőnök-helyettes kitért arra is, hogy elemzések azt mutatják, j útvonalakat fognak keresni az embercsempészek, illetve a mögöttük álló szervezetek. Hozzátette: a rendőrökkel közösen felkészültek arra, hogy azt a műszaki rendszert, amely a szerb-magyar és a horvát-magyar határon kiválóan működik, szükség esetén a román és az ukrán határon is megépítse a Magyar Honvédség.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás