Orbán: Európának fel kell ébrednie

Orbán: Európának fel kell ébrednie
kép forrása: hirado.hu

Budapest, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) – Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európának fel kell ébrednie, a migránsválság ugyanis nem fog magától megoldódni.

 

A kormányfő hétfőn a parlament őszi ülésszaka első napján azt mondta, hibának tartja, hogy Brüsszel naivitással válaszolt a bevándorlás által okozott kihívásokra.

A naiv politika bódulatot okoz, elveszi a cselekvőképességünket és bajt hoz a fejünkre. Ma ez a naivitás Brüsszelben általános – fogalmazott.

Orbán Viktor napirend előtt felszólalásában hangsúlyozta: nem belső leszámolásra, hanem értelmes vitákra, egységre van szükség Európában.

 

A segítséget kell odavinni, ahonnan a migránsok érkeznek.

 

Budapest, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) – A magyar migrációs politika erkölcsileg is megalapozott: a segítséget kell odavinni, ahonnan a bevándorlók jönnek, nem pedig a bajt idehozni – hangsúlyozta Orbán Viktor hétfőn a parlamentben. A miniszterelnök napirend előtti felszólalásában Magyarország megvédését nevezte az október 2-i kvótanépszavazás céljának.

 

A kormányfő azt mondta, “a kvótanépszavazással meg akarjuk változtatni a brüsszeli bizottság által már meghozott döntéseket”, amelyek közül kiemelte: felső határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akarnak megvalósítani, és könnyítenék a családegyesítés folyamatát.

Brüsszelnek azonban ez sem elég – folytatta -, “cselre készülnek”, mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak baloldali városokkal. “Most fog eldőlni, hol lesznek migránstelepek” – mondta Orbán Viktor, aki ezért a baloldali vezetésű településeken élőknek is azt tanácsolja, menjenek el szavazni október 2-án.

A kvótareferendum nemcsak egy országos népszavazás, hanem 3200 helyi népszavazás is, mert Brüsszel terve nemcsak az országot fenyegeti, hanem a településeket is – fogalmazott a miniszterelnök.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás