Nemzetközi jogász: Magyarországnak nem kell befogadnia migránsokat

Mohi Csaba
Mohi Csaba nemzetközi jogász, forrás: hirado.hu

Budapest, 2016. április 8., péntek (MTI) – Mohi Csaba nemzetközi jogász szerint Magyarországnak nem kell befogadnia migránsokat, az Európai Uniónak nincs olyan hatásköre, amely alapján ezt előírhatná.

 

A szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta: a magyarok egyetlen migránst sem hívtak be. Ezzel szemben Angela Merkel kancellár volt az, aki másfél millió munkavállalót kívánt elhelyezni a német gazdaságban.

Mohi Csaba arról is beszélt, hogy a betelepítési kvótát csak akkor tehetné kötelezővé az unió, ha azt az összes tagállam megszavazná. Véleménye szerint azonban Magyarország és több más közép- és kelet-európai ország sem voksol majd a javaslat mellett.

A nemzetközi jogász úgy fogalmazott, hogy van egy “választófal” Európában: azok az országok, amelyek átélték a kommunista diktatúrát, sokkal óvatosabbak az illegális bevándorlással. Itt ugyanis az emberek már megtapasztalták, hogy milyen az, amikor olyan idegeneket fogadnak be, akik nem építeni jönnek, hanem rombolni – mondta.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás