Németh Szilárd: Magyarország nyugati határát is védeni kell

Németh Szilárd
korábbi felvétel forrása: hu.wikipedia.org

Eger, 2016. június 10., péntek (MTI) – Magyarország nyugati határát is védeni kell, hiszen Brüsszelben nem mondtak le arról, hogy bevándorlókat osszanak szét Európában, erre megvan a jogi és a matematikai formula – jelentette ki a Fidesz alelnöke pénteken Egerben, sajtótájékoztatón.

 

Németh Szilárd közölte: ha ez állandóvá válik, Magyarországra szegednyi, akár 150 ezer embert is betelepíthetnek az elkövetkezendő néhány évben. Ha őket betelepíthetik Nyugatról, akkor velük együtt betelepíthetik a terroristákat is, a terrorizmus és az illegális bevándorlás ugyanis “kéz a kézben” jár; az illegális bevándorlók széles tömegeire “direkt ráültetve” juttat el katonákat Európába az Iszlám Állam – tette hozzá.

Azt mondta, ezért fontos a kényszerbetelepítés elleni népszavazás, hozzátéve, világossá kell tenni, “nem kívánjuk, hogy Brüsszelben döntsék el, a következő évtizedekben kikkel éljünk együtt”.

Kitért arra: Brüsszel, illetve a mögötte álló “némely nagyhatalmaknak” az illegális bevándorlást érintő politikai-gazdasági érdekei eltérnek Magyarországétól. A magyar álláspont szerint a népesedési problémát, munkaerőhiányt nem lehet kizárólag az illegális bevándorlás támogatásával orvosolni – mondta.

Arról is beszélt: a baloldal szóban és tettekben is kinyilvánította, hogy az illegális bevándorlás pártján áll és kritika nélkül támogatja a brüsszeli politikát.

A Fidesz alelnöke felidézte, hogy tavaly a kerítések építésével a határon sikerült megállítani az illegális bevándorlást. Szükség volt a bevándorlókra vonatkozó szabályok szigorítására, illetve arra is, hogy lehetővé tették a honvédség bevonását a határ védelmébe – sorolta.

Szavai szerint a terrorcselekmények azonban azt mutatják, mindez nem elég, ezért kezdeményeztek egy kizárólag a terrorcselekményeket megelőző, felderítő, hírszerző feladatokat ellátó “titkosszolgálati ernyőszervezet” létrehozását. Ugyancsak ezt a célt szolgálta az alaptörvény hatodik módosítása is – tette hozzá.

Kitért arra: mindkét jogszabály módosításánál széles körű egyeztetéseket kezdeményeztek, ám ezeken az MSZP nem vett részt.

A népszavazásnál nincs legitimebb döntés – hangoztatta, hozzátéve, ha a referendum Magyarországon sikeres lesz, “elképzelhető, hogy továbbgördül, és több országban is meg fogják próbálni”.

Magyarország nincs egyedül Európában, elég csak a visegrádi négyek közösségére gondolni – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a szeptember végén – október elején várható népszavazás az elmúlt 25 év legfontosabb döntése lesz.

A következő időszak legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy minél több emberrel folytassanak párbeszédet Heves megyében, megismertessék az álláspontjukat, hogy nemet mondanak a kényszerbetelepítésre – tette hozzá. A cél kettős – mondta a fideszes politikus -, egyrészt a tájékoztatás, másrészt a mozgósítás, hogy minél többen vegyenek részt a népszavazáson.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás