MSZP: a miniszterelnök Magyarország jövőjével játszik

mszp
kép forrása: mszp.hu

Budapest, 2016. július 21., csütörtök (MTI) – Az MSZP szerint a miniszterelnök csütörtöki nyilatkozata és az európai uniós betelepítési kvóták ügyében tartandó népszavazás is Magyarország “Európai Unióból való kilépésének ágyaz meg”, pedig az ország jövője egy erős és egységes Európában van.

 

A szocialista párt csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országcsoport (V4) kormányfőinek a nap folyamán, Varsóban tartott csúcstalálkozója után egyebek mellett azt mondta: az Európai Unió drámai pillanatokat él át, ugyanis Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét.

Orbán Viktor közölte továbbá: elfogadhatatlan az Európai Bizottságnak (EB) a menekülthelyzet reformjára tett új hétpontos javaslata. “Nem akarunk lemondani a szuverenitásról, a határvédelemről” – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy az EB javaslatai “szisztematikusan felszámolják ezeket”.

Az MSZP közleményében hangsúlyozta: kezdettől fogva az az álláspontjuk, hogy Európa határait közösen kell megvédeni. Újra Európán belül épülnek kerítések, ahelyett, hogy közösen védenék a kontinens külső határait – tették hozzá.

Az MSZP ellenzi Magyarország kiléptetését az Európai Unióból. Ezért szerintük legyen október 2-a a Szabad Európa napja, mert “aki otthon marad, az unióban maradásra szavaz”.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás