MSZP: mi indokolja a migrációs válsághelyzet kiterjesztését?

MSZP: mi indokolja a migrációs válsághelyzet kiterjesztését?
Tóbiás József, forrás: commons.wikimedia.org

 Budapest, 2016. március 9., szerda (MTI) – Az MSZP azt firtatja, milyen információk indokolták a migrációs válsághelyzet egész országra történő kiterjesztését.

Tóbiás József, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette: a kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet. Elmondta, szerdán Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határain, és nem tudható, hogy ez milyen reakciókat vált ki azon menekültekből, illegális migránsokból, akik már ezekben az országokban tartózkodnak.

Az MSZP elnöke azt kérte, amennyiben az Orbán-kabinetnek értesülései vannak a Macedóniában kialakult helyzet várható alakulásáról, azt ossza meg a magyar közvéleménnyel. Szerinte az embereknek joguk van tudni erről.

Tóbiás József azt is lehetségesnek tartja, hogy a válsághelyzet kihirdetését nem támasztja alá semmilyen érdemi információ. Ebben az esetben az MSZP idő előttinek tartja a Fidesz-kormány intézkedését – közölte.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás