A menekültügyi államtitkár ideiglenes tartózkodási engedélyt adna az emberkereskedelem áldozatainak Belgiumban

Theo Francken
kép forrása: www.youtube.com

Brüsszel, 2016. szeptember 27., kedd (MTI) – Az emberkereskedelem áldozatai 45 napig érvényes tartózkodási engedélyt kaphatnának Belgiumban, hogy aztán segítsenek az embercsempész-hálózatok felderítésében – ismertette kedden Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár javaslatát a La Libre Belgique című, francia nyelvű, belga napilap kedden.

 

Jelenleg a belga szabályok szerint a hatóságoknak 45 napjuk van, hogy döntsenek arról, hogy valaki kiutasítandó-e, ami másfél hónap bizonytalanságot jelent. A flamand nacionalista Új Flamand Szövetséget (N-VA) képviselő államtitkár arra tett javaslatot, hogy erre az időre az embercsempészek áldozatai kapjanak tartózkodási engedélyt, amelyet akár tetszőleges alkalommal meg lehetne hosszabbítani. Aki együttműködik a hatóságokkal, rögtön három hónapra kapna tartózkodási engedélyt.

Theo Francken javaslatára az igazságügyi, a belügyi és a védelmi minisztérium menekültügyi és migrációs munkacsoportot hozott létre Belgiumban az év elején a menedékkérők szűrésének optimalizálására. A munkacsoport feladata a menekültügyi hatóságok konzultációjának megkönnyítése és a hírszerzési és biztonsági szolgálatokkal folytatott együttműködésének hatékonyabbá tétele.

Francken korábban azt is javasolta, hogy az illegálisan az országban tartózkodó embereket a jelenlegi öt hónap helyett másfél évig lehessen fogva tartani.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás