A menekültek a háború és az embercsempészek áldozatai

Völner Pál
kép forrása: kormany.hu

Budapest, 2016. szeptember 6., kedd (MTI) – A menekültek a háború és az embercsempészek áldozatai – állapította meg a kormány emberi jogi munkacsoportjának egyéb polgári és politikai jogokért felelős tematikus munkacsoportja keddi rendes ülésén.

 

Völner Pál, a munkacsoport elnöke, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek az ülés után elmondta: a megállapítások közé tartozik az is, hogy a migráció kapcsán kialakult helyzetet a világ vezető hatalmainak minél hamarabb orvosolniuk kellene.

Az ülésen áttekintették továbbá, hogy az elmúlt évben az unió országai és maga a szervezet miként reagáltak a migráció okozta kihívásra, és megállapították, hogy a tagállamok többsége fokozatosan elfogadta a magyar álláspontot a kérdésben.

Ez azt jelenti, hogy egyre többen értenek egyet azzal, már a schengeni határon meg kell állítani a menekültáradatot és a kibocsátó országokban, vagy azokhoz közel kell a problémát kezelni – fűzte hozzá az államtitkár.

Völner Pál szerint a munkacsoport tagjai egyet értettek azzal, hogy szükség lenne a menekültek és a migránsok megkülönböztetésére a bevándorlás témakörén belül.

Erre azért lenne szükség, mert a menekültek ügyének elbírálása más nemzetközi egyezmények hatálya alá tartozik, és a mostani problémák jelentős részét a gazdasági bevándorlók okozzák – mondta.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás