Megvert kamionsofőr: “halálközeli” volt az élmény

Megvert kamionsofőr: "halálközeli" volt az élmény
kép forrása: hirado.hu

Budapest, 2016. szeptember 23., péntek (MTI) – “Halálközeli élmény” volt a magyar kamionsofőrnek, amikor migránsok megverték csütörtökön Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában – nyilatkozta a férfi az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

 

A kamionos elmondta: hajnali négy körül arra kelt fel, hogy nagyon mozog az autója. Kinézett, és a jármű hátuljánál egy-két embert látott. Rájuk szólt, de nem mentek el, közben viszont mások mögé kerültek és rátámadtak.

A sofőr ekkor visszamenekült a fülkéjébe, azonban a migránsok betörték a két oldalablakot és tovább ütlegelték, majd elmenekültek.

Az áldozat ekkor tiszta vér volt, nem bírt továbbmenni, reggel fél hét körül egy franciát kért meg, hogy segítsen rajta, a külföldi sofőr szólt a mentőknek és a rendőröknek.

Elmondása szerint munkáltatója a támadás hajnalán azt mondta neki, hogy Magyarországról nem tudnak intézkedni az ügyében, ezért magára maradt.

Először alapellátást kapott egy kórházban, majd átvitték máshová, ahol komolyabban foglalkoztak vele: négy helyen összevarrták és infúziót adtak neki.

Az áldozat közölte: több helyen belilult a bőre az ütésektől, az arca feldagadt, ezért alig tud beszélni, protézisét összetörték, négy ép foga közül pedig kettő annyira meglazult, hogy valószínűleg ki kell húzni.

Jelenleg egy szállodában tartózkodik, innen a rendőrök péntek reggel elkísérték a kamionjához, hogy magához tudjon venni néhány ruhát és tisztálkodási eszközt. Odaérve az egyenruhások hét migránst szedtek le a járművéről, a bevándorlók már akkor is a pótkocsin lehettek, amikor őt megverték – mondta.

A megvert kamionsofőr közölte, hogy péntek hajnalban rémálma volt, ezért felugrott az ágyból. Hozzátette: szombaton mennek érte Magyarországról, munkáltatója küld egy váltósofőrt, aki továbbviszi a kamiont, egy másik kollégája pedig őt szállítja haza.

 

Mintegy negyed órát ütlegeltek

Budapest, 2016. szeptember 23., péntek (MTI) – Mintegy negyed óráig ütlegelték emlékei szerint azt a magyar kamionsofőrt, akit bevándorlók vertek meg csütörtökön Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában. Erről az M1 aktuális csatorna tudósítójának beszélt egy péntek este sugárzott interjúban.

 

A férfi hajnali négy körül arra kelt fel, hogy nagyon mozog az autója. Kinézett, és a jármű hátuljánál egy-két embert látott. Rájuk szólt, de nem mentek el, közben viszont mások mögé kerültek és rátámadtak. A sofőr ekkor visszamenekült a fülkéjébe, azonban a migránsok betörték a két oldalablakot és tovább ütlegelték, majd elmenekültek.

A sofőr az interjúban elmondta: hiába dudált, a mellette álló két-három másik sofőr nem ébredt fel, vagy nem akart belekeveredni az incidensbe.

Elmondta, hogy már többször járt már a környéken, korábban nem szembesült hasonló problémával.

Az áldozat úgy vélekedett, hogy nem elég Calais-nál betonfalat emelni, hiszen őt 60-70 kilométerre Calais-tól érte a támadás, akkor “egész Franciaországot le kéne betonozni.”

Közlése szerint a francia rendőrök nagyon korrekten viselkedtek vele, szállást kerestek neki és másban is segítették. A szállásán is jól bánnak vele.

Elmondta, hogy Magyarországon további orvosi kezelések várnak rá: fogpótlás és varratszedés, sőt úgy véli, pszichológushoz is el kell mennie, mivel nem alszik jól és előtörnek a rossz emlékei.

A sofőr nem tudja, mikor tud majd újra dolgozni, pénteken ugyanis remegett, amikor visszakísérték a kamionjához. Reméli, hogy sikerül leküzdenie a félelmeit – tette hozzá.

A kamionos várhatóan vasárnap ér Magyarországra, egy kollégája fogja hazaszállítani.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás