Megkezdték szolgálatukat a lengyel rendőrök és határőrök a szerb határon

Illegális bevándorlás - Megkezdték szolgálatukat a lengyel
Röszke, 2016. szeptember 20. A lengyel határõrség terepjárója járõrözik a szerb-magyar határnál Röszke térségében 2016. szeptember 20-án. A V4 tagállamok határrendészeti együttmûködésének keretében október 29-ig 25 lengyel rendõr és 24 határõr teljesít szolgálatot Magyarországon. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2016. szeptember 20., kedd (MTI) – Megkezdték szolgálatukat a 49 fős lengyel rendőr és határőr kontingens tagjai a Csongrád megyei szerb határszakaszon – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója kedden.

 

A V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében 2016. szeptember 18-án 25 rendőr és 24 határőr érkezett Magyarországra, feladatuk a határátkelőhelyek közötti ideiglenes biztonsági határzárral biztosított zöld határ őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelő szolgálat ellátása.

A lengyelek október 29-éig saját egyenruhájukban és felszerelésükkel látják el feladataikat, munkájukat terepjárók és kézi hőkamerák segítik. Intézkedési jogosultságukat – amelyre vonatkozóan a magyar jogszabályokat kell alkalmazniuk – magyar rendőr felügyelete mellett gyakorolhatják.

A magyar hatóságoknak a lengyel határőrök tavaly november elejétől egy hónapon át már segítettek a schengeni határ védelmében.

 

Illegális bevándorlás - Megkezdték szolgálatukat a lengyel
Röszke, 2016. szeptember 20.
Lengyel, valamint magyar rendõrök és katonák járõröznek a szerb-magyar határnál Röszke térségében 2016. szeptember 20-án. A V4 tagállamok határrendészeti együttmûködésének keretében október 29-ig 25 lengyel rendõr és 24 határõr teljesít szolgálatot Magyarországon.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás