Megkezdték szolgálatukat a cseh rendőrök a szerb-magyar határon

Illegális bevándorlás - Megkezdték szolgálatukat a cseh ren
Röszke, 2016. szeptember 7. Cseh rendõrök magyar kollégájukkal (b3), valamint magyar katonák járõröznek Röszke térségében a magyar-szerb határnál 2016. szeptember 7-én. A V4 tagállamok határrendészeti együttmûködésének keretében ötven cseh rendõr érkezett Magyarországra, feladatuk a határátkelõhelyek közötti ideiglenes biztonsági határzárral biztosított zöld határ õrzése, gyalogos, gépkocsizó járõrszolgálat és figyelõ szolgálat ellátása. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2016. szeptember 7., szerda (MTI) – Megkezdte szolgálatát a Csongrád megyei szerb határszakaszon az ötventagú cseh rendőri kontingens – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója szerdán.

 

A V4-tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében hétfőn ötven cseh rendőr érkezett Magyarországra. Feladatuk a határátkelőhelyek közötti, ideiglenes biztonsági határzárral biztosított zöldhatár őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelőszolgálat ellátása.

A cseh rendőrök október 31-éig, a saját egyenruhájukban és felszerelésükkel látják el feladataikat, munkájukat terepjárók és kézi hőkamerák segítik. Intézkedési jogosultságukat – amelyre vonatkozóan a magyar jogszabályokat kell alkalmazniuk – magyar rendőr felügyelete mellett gyakorolhatják.

A magyar hatóságoknak a cseh rendőrök már tavaly is – október közepétől december közepéig – segítettek a schengeni határ védelmében. Újabb cseh rendőri kontingens küldését a budapesti kabinet a nyáron kérte a prágaitól. Csehország eddig Görögországnak, Szlovéniának és Macedóniának nyújtott hasonló segítséget.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás