Megerősíti tevékenységét a Frontex Bulgáriában

Megerősíti tevékenységét a Frontex Bulgáriában
kép forrása: greece.greekreporter.com

Brüsszel, 2016. augusztus 5., péntek (MTI) – Jelentős mértékben erősíti tevékenységét az Európai Unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) Bulgária Törökországgal és Szerbiával közös határán – közölte az uniós ügynökség pénteken.

 

Berndt Koerner, a Frontex ügyvezető igazgatójának helyettese úgy tájékoztatott, hogy Szófia kérésére nyújt segítséget a varsói központú uniós ügynökség, amely a török határszélre határőröket, járőröket, hőkamerával felszerelt gépjárműveket és kutyás őrcsapatot telepít.
Emellett jelentős erőket csoportosít a szerb határ védelmére is – tette hozzá.

Az ügynökség közleménye szerint a zöldhatár védelme mellett a határállomások ellenőrzésében is részt fog venni az ügynökség, elsősorban az autókban, buszokon, vonatokon elrejtett emberek felkutatását végzik majd.

Az adminisztratív munkatársak közül az iratok valódiságát vizsgáló és tulajdonosuk személyazonosságának megállapításában járatos szakértők kapnak helyet a Frontex kibővített kontingensében. Az ő feladatuk lesz az embercsempészek hálózatának felderítése is, többek között a migránsok beszámolói alapján.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás