Martin Schulz: aki nemet mond a befogadásra, nem állíthatja, hogy az EU képtelen megoldani a migrációt

Martin Schulz: Németországot cserbenhagyták
forrás: commons.wikimedia.org

Vatikánváros, 2016. május 6., péntek (MTI) – Aki nemet mond a befogadásra,  nem  állíthatja, hogy az EU képtelen megoldani a migráció problémáját – jelentette ki  Martin Schulz,  az Európai Parlament elnöke a Ferenc pápával való pénteki vatikáni találkozót követő sajtótájékoztatón.

 

Martin Schulz szerint Ferenc pápának Európáról mondott beszédét terjeszteni kell és minden európai fővárosban el kell olvasni, főleg azoknak, akik azt hiszik, a migráció csak Németországra tartozik. “A több mint 500 milliós Európában nem jelenthet problémát egymillió menekült befogadása, ha megosztjuk a terheket” – hangsúlyozta.

Az Európai Parlament elnöke úgy fogalmazott, Ferenc pápa az Európa egysége melletti elkötelezettségéért kapott Károly-díj átvételekor mondott beszédében “európai  álmait” sorolta fel. Martin Schulz hangsúlyozta, hogy a megvalósítandó álmok közé tartozik az is, hogy tegyenek a “legaktívabb európai generációt”, vagyis a fiatalokat sújtó munkanélküliség ellen.

Jean-Claude Juncker,  az Európai Bizottság elnöke a sajtóértekezleten  azt  hangoztatta:  azoknak kell elolvasni Ferenc pápa beszédét, akik másokkal ellentétben nem “teljes, hanem csak részidőben európaiak”.

A két uniós vezető egyaránt sajnálatát fejezte ki Ahmet Davutoglu török miniszterelnök lemondása miatt,  hangsúlyozva, hogy az EU-val együttműködő partner  jelentette be távozását. Reményüket fejezték ki, hogy Davutoglu utódjával is eredményes közös munkát tudnak folytatni.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás