Magyarország visszautasítja a rágalmakat

Dömötör Csaba és Menczer Tamás saktótájékoztatója a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Menczer Tamás, a minisztérium sajtófőnöke beszél 2016. szeptember 03-án a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón. Fotó: KKM/Burger Zsolt

Budapest, 2016. november 4., péntek (MTI) – Visszautasítja Magyarország az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (FIDH) “alaptalan, politikai motivációjú rágalmait” – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteken az MTI-vel

 

Menczer Tamás közleményében a FIDH-nek a nap folyamán közzétett jelentésére reagált, amely szerint a jogállamiság és az emberi jogok alapelveit folyamatosan támadják Magyarországon, amióta Orbán Viktor 2010-ben átvette a hatalmat, ezért az Európai Unió határozott reakciójára van szükség. A 84 oldalas dokumentumban figyelmeztettek: a magyar kormány aláássa a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét azzal, hogy “fokozta ellenőrzését a média felett, korlátozta az információszabadságot és hatástalanította az Alkotmánybíróságot”. A FIDH kitért arra is, hogy a migránsokat és menedékkérőket megillető jogok megsértése, illetve a kormányzat által 2015 óta folytatott migránsellenes információs kampány “tanúsítja Magyarország ellenszegülését a nemzetközi és az európai jogban foglalt kötelezettségeinek”.

A KKM sajtófőnöke hangsúlyozta: Orbán Viktort a magyarok demokratikus választásokon egymás után kétszer választották meg Magyarország miniszterelnökének, a magyar emberek döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania. Az Orbán-kormány az elmúlt hat évben “Magyarországot ismét növekvő pályára állította, a költségvetési hiány alacsony, az államadósság csökken, a munkanélküliek száma megfeleződött, a bérek emelkednek, az infláció alacsony, az export rekordokat dönt, Magyarország erősödik”.

Magyarország a magyar és a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően megvédi a saját határát – amely egyben a schengeni zóna külső határa is – az ellenőrizetlen, kontrollálatlan illegális bevándorlással szemben – írta, hozzátéve, hogy a tömeges illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt és a bűnözést, és veszélyezteti az ország kultúráját.
Kitért arra is, hogy 3,3 millió magyar “a lehető legdemokratikusabb módon, népszavazás során mondott nemet az illegális bevándorlásra”.

A magyar kormány a magyarok biztonságát, érdekeit és jogait védi, akkor is, ha ez “egyes magukat jogvédőnek nevező nemzetközi szervezeteknek nem tetszik” – olvasható a kommünikében.

Végezetül Menczer Tamás megemlítette: az, hogy a FIDH kezdeményezné Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését, “jól mutatja a szervezet által megfogalmazott kritikák komolytalanságát”.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás