M1: Európában egyre több a no-go zóna

no-go-zone-3
illusztráció forrása: youtube.com

Budapest, 2016. szeptember 22., csütörtök (MTI) – Az európai nagyvárosokban egyre több a no-go zóna, azaz az olyan, nagyrészt bevándorlók lakta városrész, ahová nem ajánlatos kívülállóként, turistaként vagy nőként bemenni – mondták el az M1 aktuális csatorna tudósítói a csütörtök estí Híradóban.

 

Párizs, Marseille és több más nagyváros egyes peremkerületei hosszú évtizedek alatt gettósodtak el, ezekre a helyekre nem tanácsos, de – mivel a tömegközlekedési hálózat kikerüli ezeket – nem is igen lehet eljutni – hangzott el a hírműsorban.

London számos részén is ritka vendég a turista, mondta el a helyi tudósító, hozzátéve, nagyon koncentrált a brit főváros idegenforgalma, a látogatók szinte kizárólag a metropolisz azon öt százalékát keresik fel, ahol a legfőbb látványosságok találhatóak.

Berlinben, ahol nem no-go zónákról, hanem problémás vagy kriminalitással terhelt helyekről, “félelemzónákról” beszélnek, tíz év alatt 18-ról 23-ra nőtt az ilyen övezetek száma, de a szintén sok bevándorló lakta Észak-Rajna-Vesztfáliában is vannak ilyen helyek, ahol naponta történnek atrocitások, és ahová a rendőrség csak nagy erőkkel vonul ki.

A tudósító közlése szerint a probléma a múlt vasárnapi berlini választásokon is fontos téma volt.

A tudósító beszámolója szerint a skandináv fővárosok közül Helsinkiben annyit éreznek a helyiek, hogy a bevándorlók megjelentek a belvárosi aluljárókban, viszont a szomszédos Svédország rendőrsége térképet tett közzé a “no-go zónákról” honlapján.

A tudósító elmondta: ezen 55 helyet jelöltek meg, közülük húsznál többet a fővárosban, Stockholmban.

Ezek olyan városrészek, amelyeket nagy számban laknak saját szokásaik, törvényeik – jellemzően a saría – szerint élő betelepülők.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás