M1 – Embercsempészek Magyarországon átvezető útvonalat is ajánlanak

Embercsempészek Magyarországon átvezető útvonalat is ajánlanak
illusztráció, forrás: www.businessinsider.com

Budapest, 2016. március 7., hétfő (MTI) – Ismét Magyarországon keresztül vezethet a Nyugat-Európába tartó migránsok útvonala, mert embercsempészek Magyarországon átvezető útvonalat is ajánlanak – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

 

A közmédiának a görög-macedón határ görög oldalán fekvő Idomeninél tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy az embercsempészek két alternatívát ajánlanak a migránsoknak. Az egyik a szárazföldön vezet, Bulgária, Románia, Magyarország irányába, míg a másik Albánián és az Adriai-tengeren keresztül Olaszország felé.

A tudósító elmondta, hogy a migránsok többsége az első – egyébként 1050 euróért kínált – lehetőséget választja, az Égei-tengeri átkelés után ugyanis tartanak egy újabb hajóúttól, amit bizonytalanabbnak gondolnak.

Hozzátette: attól is félnek a migránsok, hogy az embercsempészek kirabolják őket.

A tudósító kiemelte, hogy hétfő reggel hat óra óta le van zárva a görög-macedón határ, és terjed egy olyan információ a migránsok között, hogy többé nem is fogják megnyitni.

A Görögországban létesítendő, mintegy 17 ezer ember elszállásolására alkalmas befogadóközpontokról szólva úgy fogalmazott, hogy azok közül az első legkorábban március 15-ére készülhet el. Az idomeni táborban vasárnap két, egyenként ötszázfős óriássátrat állítottak fel, amelyekbe elkezdtek beköltözni a migránsok, a sátrak infrastruktúráját ugyanakkor még nem alakították ki: most húzzák a kábeleket és a vízvezetékeket.

A tudósító szerint lassan halad a befogadóközpontok építése, amely hetekig elhúzódik majd.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás