Lengyel rendőrök érkeztek a határvédelem segítésére

Papp Károly
Budapest, 2016. szeptember 18. Papp Károly országos rendõr-fõkapitány köszönti a visegrádi négyek határrendészeti együttmûködése keretében Magyarországra érkezõ lengyel rendõri kontingens tagjait a Készenléti Rendõrség központi objektumában 2016. szeptember 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2016. szeptember 18., vasárnap (MTI) – Negyvenkilenc lengyel rendőr érkezett a déli határ védelmének segítésére vasárnap – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

 

Azt írták, hogy a lengyelek a visegrádi négyek határrendészeti együttműködésének keretében érkeztek, és október 29-éig teljesítenek szolgálatot Magyarországon.

A lengyel kontingenst Papp Károly országos rendőrfőkapitány köszöntötte ünnepélyes keretek között Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A rendőrök feladata a zöldhatár őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelőszolgálat ellátása – írták, hozzátéve: a kontingens terepjárókkal és kézi hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét.

A lengyel rendőrök saját egyenruhájukban és felszerelésükkel látják el feladataikat. Csak magyar rendőr felügyelete mellett intézkedhetnek – olvasható a közleményben.

 

Illegális bevándorlás - Lengyel rendõrök érkeztek Magyaror
Budapest, 2016. szeptember 18.
A visegrádi négyek határrendészeti együttmûködése keretében Magyarországra érkezõ lengyel rendõri kontingens egyik tagja felhúzza karszalagját az ünnepélyes fogadásukon a Készenléti Rendõrség központi objektumában 2016. szeptember 18-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás