Lázár: többletforrást kap a Belügyminisztérium a déli határ védelmére

Illegális bevándorlás - Lengyel rendõrök és határõrök a
Röszke, 2016. október 13. Lengyel határõr távcsõvel figyel, mellette rendõr honfitársa (j2) és magyar rendõr járõrözés közben a magyar-szerb határnál, Röszke térségében 2016. október 13-án. A V4 tagállamok határrendészeti együttmûködésének keretében 2016 szeptemberében 25 lengel rendõr és 24 határõr érkezett Magyarországra, feladatuk a határátkelõhelyek közötti ideiglenes biztonsági határzárral biztosított zöld határ õrzése, gyalogos, gépkocsizó járõrszolgálat és figyelõ szolgálat ellátása. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2016. október 13., csütörtök (MTI) – A kormány 29,4 milliárd forint többletforrást ítélt meg a Belügyminisztériumnak a szerb-magyar határszakasz védelmére – közölte Lázár János csütörtökön.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, hogy az illegális bevándorlás kezelése az elmúlt másfél évben több mint 100 milliárd forintba került a déli határon.

Beszámolt arról is, hogy a Semmelweis Egyetem kezdeményezésére új gyermekgyógyászati központ létesül, továbbá fejlesztések lesznek a gyógyszerészeti karon és a fogászati klinikán is.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a közigazgatás korszerűsítésre a következő 3 évben 250 milliárd forintot fordítanak, s a bürokráciacsökkentés jegyében további 45 jogszabály módosítását kezdeményezik.

Lázár János azt is tudatta, hogy a 300 négyzetmétert nem meghaladó lakásbővítéseket a továbbiakban nem kell engedélyeztetni, csak bejelenteni. Emellett döntöttek arról, hogy évente 1,5 milliárd forintot fordítanak a népi műemlékek – malmok, tanyák – felújítására, megmentésére.

 

Illegális bevándorlás - Lengyel rendőrök és határőrök a magyar-szerb határon
Röszke, 2016. október 13. Lengyel határőr (j) és rendőr (j2), valamint egy magyar rendőr járőrözik a szerb-magyar határnál Röszke térségében 2016. október 13-án. A V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében 2016 szeptemberében 25 lengyel rendőr és 24 határőr érkezett Magyarországra, feladatuk a határátkelőhelyek közötti ideiglenes biztonsági határzárral biztosított zöld határ őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelő szolgálat ellátása. MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás