Köztéri plakátkiállítást rendezett a CÖF Budapesten

Illegális bevándorlás - Köztéri plakátkiállítást rendezett a CÖF Budapesten
Budapest, 2016. április 25. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) plakátkiállítása a budapesti Olimpiai Parkban 2015. április 25-én, a megnyitó napján. A plakátokkal a politikusokat kívánják emlékeztetni a bevándorlással kapcsolatos kijelentéseikre. A plakátokon Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (k) és Szanyi Tibor szocialista EP-képviselõ. MTI Fotó: Marjai János

Budapest, 2016. április 25., hétfő (MTI) – Újabb köztéri plakátkiállítást rendezett az illegális bevándorlásról a Civil Összefogás Fórum (CÖF), ez május elsejéig látható a budapesti Olimpia parknál. Hét plakátot helyeztek ki: ellenzéki politikusoknak a migrációról tett pozitív kijelentései mellett ellentétes tartalmú képek láthatók rajtuk, főként a párizsi és a brüsszeli merényletek hatásairól.

 

A hétfői megnyitón ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) közjogi kabinetjének vezetője azt mondta, hogy a kiállítás különösen aktuális az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulóján, annak egyik fejezete ugyanis a szabadságról és a felelősségről szól.

Megjegyezte: ahol nincsen biztonság, ott szabadság sincsen. Brüsszelben, ahol korlátozzák a metrók forgalmát és fegyveresek járőröznek a bevásárlóközpontokban, nincsen szabadság. Nem rövid távon, pártpolitikai érdekeket szem előtt tartva kell gondolkodni, hanem harcolni kell a polgárok biztonságáért. A magyar baloldal viszont ahol lehetett, akadályokat gördített a kormány intézkedései elé, nem működött együtt a kabinettel – jelentette ki.

Illegális bevándorlás - Köztéri plakátkiállítást rendezett a CÖF Budapesten
Budapest, 2016. április 25.
Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivõje, a CÖKA közjogi kabinetjének vezetõje (b) és Heizler Norbert László, a CÖF-CÖKA országos koordinátora a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) plakátkiállítása megnyitóján a budapesti Olimpiai Parkban 2015. április 25-én. A plakátokkal a politikusokat kívánják emlékeztetni a bevándorlással kapcsolatos kijelentéseikre.
MTI Fotó: Marjai János

Ifj. Lomnici Zoltán rendkívül fontosnak nevezte, hogy a terrorveszélyhelyzet bekerüljön az alaptörvénybe. Az idézett ellenzéki politikusoknak pedig magukba kellene szállniuk és felelősen kellene tevékenykedniük – mondta, hozzátéve: nagy az érdeklődés a CÖF-CÖKA május közepéig tartó országjárása iránt.

Heizler Norbert László, a CÖF-CÖKA országos koordinátora arról beszélt, hogy demográfiai válság sújtja Európát, amire két megoldási lehetőség kínálkozik: a gyermekvállalás támogatása – Magyarországon ezt teszi a kormány -, valamint a bevándorlók integrációja.

Közölte: az integráció nem működik. Európában több száz olyan zóna van, ahová még a hatóságok sem mernek belépni. Hozzátette, hogy Belgiumban a muszlimok aránya a népességen belül mintegy nyolc százalék, a börtönökben ugyanakkor negyvenöt százalék. Feltette a kérdést: szükséges-e munkaerőt importálni ott, ahol már az európaiak körében is harminc százalékos a munkanélküliség?

A plakátokon Schiffer András, az LMP elnök-frakcióvezetője, Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője, Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő, Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, valamint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke látható. Gyurcsány Ferenc két plakáton is megjelenik, az egyiken azt idézik tőle, hogy “jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól”.

Tavaly október 5-én is rendezett hasonló plakátkiállítást a CÖF az Olimpia parknál.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás