Kósa: a terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár

Firtl Mátyás; Vas Imre; Kósa Lajos; Simon Miklós
Röszke, 2016. július 18. Kósa Lajos (Fidesz) az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (k) Simon Miklós fideszes (j), és Firtl Mátyás KDNP-s (b) bizottsági alelnök, valamint Vas Imre fideszes képviselõ társaságában belép a röszkei tranzitzónába a testület kihelyezett ülése elõtt 2016. július 18-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Budapest, 2016. július 19., kedd (MTI) – A terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár – jelentette ki Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

 

Vajon meddig kell várni arra, hogy az Európai Unió és a baloldali pártok rájöjjenek, hogy a terrorizmus, az egész európai életforma ellen irányul, és megváltoztassák álláspontjukat? – tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Az Európába érkező migránsok ugyanis nem akarnak integrálódni – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos, aki az országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke is, beszámolt arról, hogy a bizottság a röszkei látogatásakor példásnak ítélte a tranzitzóna működését. Svéd és finn rendészeti szakemberek is hasonlóan nyilatkoztak az intézményről – tette hozzá.

Orvos, videotolmács áll a migránsok rendelkezésére, és akinek a kérelmét befogadhatónak ítélik, azok táborban várhatják meg menekültkérelmük elbírálását – mondta.

A gondot az jelenti – folytatta – hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai szerint a migránsok 90-95 százaléka nem együttműködő. Nem mutatnak be úti okmányt, hamis adatokat közölnek, és miközben például azt állítják, hogy Szíriából jöttek, nem beszélnek arabul. Az pedig nem igaz, hogy a magyar hatóságok fizikailag bántalmazzák a bevándorlókat – fűzte hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője arról is szólt, hogy tapasztalatai szerint a magyar baloldal bevándorláspárti, minden eszközt felhasznál a migráció támogatására.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás