Kósa: a népszavazásnak mindenképpen lesz közjogi következménye

Kósa Lajos
Debrecen, 2016. október 2. Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetõje, a térség országgyûlési képviselõje aláírja a névjegyzéket a debreceni Közép utcai óvodában kialakított 53. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2016. október 2., vasárnap (MTI) – A népszavazásnak a részvételi aránytól függetlenül mindenképpen lesz közjogi következménye – közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, miután vasárnap Debrecenben leadta szavazatát.

 

Kósa Lajos – aki feleségével és két lányával érkezett a voksolásra – nem a részvételt nevezte döntőnek, hanem azt, hogy a nemek, vagy igenek lesznek-e többségben.

Ha a nemek győznek, akkor a parlament jogalkotásba kezd, amivel megakadályozza, hogy “illegális, kötelező betelepítési kvóta legyen Magyarországon” – közölte.

Ez lehet Alaptörvény-módosítás, törvénymódosítás, sarkalatos törvény, sima feles törvény, országgyűlés határozat, vagy kötelező mandátum adása a kormánynak – részletezte a közjogi lehetőségeket Kósa Lajos.

“Ha az igenek lesznek többségben, akkor pedig lemond a kormány és a Fidesz-frakció” – tette hozzá a frakcióvezető, megjegyezve, hogy ebben az esetben előrehozott választásokat kell kiírni.
Kósa Lajos biztatónak nevezte a 11 órás választási részvételi arányokat, amely szerinte “lépést tart”, csupán egy-két százalékkal marad el a korábbi szociális népszavazás adataitól.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás