Kósa: migrációs és integrációs kudarcok a merényletek

Kósa Lajos, Fidesz
Kósa Lajos, Fidesz frakcióvezető, kép forrása: hirado.hu

Budapest, 2016. július 26., kedd (MTI) – A Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt időszakban történt merényletek, támadások migrációs és integrációs kudarcok.

 

Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában kiemelte: sokan előre figyelmeztettek: a tömeges migráció – hogy ellenőrizetlenül milliószámra jönnek Európába olyan emberek, akikről nem tudni, kik, milyen szándékkal, honnan jöttek – fokozni fogja a terrorveszélyt.

Az pedig, hogy voltak cselekmények, amelyeket második, harmadik generációs migránsok követtek el, integrációjuk kudarcát igazolják – fejtette ki Kósa Lajos, megjegyezve: a migráció és a terrorizmus nem azonos, de szorosan összefügg egymással.

Nem a migráció lassítása, hanem a megállítása a feladat – emelte ki Kósa Lajos, aki szerint figyelembe kell venni, hogy látva az Európai Unió “tehetetlenségét, sőt migrációpárti politikáját” nagyjából “százmilliós nagyságrendű” tömegek állnak még készen a migrációra.

A fideszes képviselő felhívta a figyelmet, hogy vannak migránsok, akik nem is akarnak integrálódni, nem tisztelik törvényeinket, szokásainkat, szemléletünket, sőt fellépnek az európai civilizáció ellen.

Az ilyen tömeg megváltoztathatja az európai kultúrát – tette hozzá.

Kósa Lajos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy az Európai Unió válságban van, ezt igazolja az is, hogy a második legerősebb gazdaságú ország: Nagy-Britannia elhagyja az uniót. Kósa Lajos szerint joggal fel lehet vetni, hogyha olyan politikát folytatott az EU vezetése, amely miatt Nagy-Britannia a kilépést választotta, akkor le kellene mondaniuk.     A fideszes frakcióvezető úgy véli az “európai demokrácia megkövetelné”, hogy az unió vezetői figyeljenek oda, mit mondanak az emberek. A képviselő szerint az vezetett a Brexithez, hogy a briteknek elegük lett az uniós politikából, és emiatt nem biztos, hogy racionális, inkább érzelmi döntést hoztak.

Kósa Lajos az október 2-ai kvótareferendumot a magyar jövő szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, és elmondta: a kampányba a Fidesz-frakció is beszáll.

A Fidesz frakcióvezetője – a Magyar Hírlap keddi számában megjelent értesülésre reagálva – megerősítette, hogy a párt a tervek szerint valóban Balatonfüreden tartja frakcióülését szeptemberben.

Ott nyilvánvalóan kiemelt téma lesz a népszavazás, továbbá, hogy Magyarország milyen politikai pozíciót tud felvenni az Európai Unióban.

Emellett “jó néhány belső kérdésről is szó lesz” – mondta a frakcióvezető, példaként említve, hogy az oktatási államtitkár és a Klik vezetőjét meghallgatják arról, hol tart az oktatás átalakítása, és az egészségügyi átalakításokról is beszámolót várnak a szaktárca vezetőjétől.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás