A KKM üdvözli a szerb és szlovén szigorítást

KKM: az európaiak biztonságánál semmi sem lehet fontosabb
KKM: az európaiak biztonságánál semmi sem lehet fontosabb

Budapest, 2016. március 8., kedd (MTI) – A külgazdasági és külügyminiszter üdvözli, hogy immár Szlovénia és Szerbia is nem csak beszélnek a határok megvédéséről, hanem valóban tesznek is érte.

 

Szijjártó Péter kedd esti, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Szlovénia éjféltől ismét szigorít az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy menedéket kérnének az országban. Belgrád pedig bejelentette, hogy ezentúl hasonló korlátozásokat léptet életbe a Macedóniával és a Bulgáriával közös határán, mint az uniós országok.
A tárcavezető Európa és az európai emberek biztonságának alapvető feltételeként hivatkozott a külső határok megvédésére. Enélkül folyamatosan növekszik a terrorfenyegetettség és romlik a közbiztonság – írta.
Szijjártó Péter értékelése szerint ugyanakkor továbbra sem szabad szem elől téveszteni “a nyugat felől ránk leselkedő veszélyt: a kötelező betelepítési kvótát elfogadhatatlannak tartjuk és határozottan elutasítjuk”.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás