Kiskunhalasi polgármester: fokozzák a rendőri védelmet

Fülöp Róbert
korábbi felvétel forrása: fuloprobert.halasifidesz.hu

Kecskemét, 2016. június 30., csütörtök (MTI) – A Kiskunhalason pénteken nyíló ideiglenes befogadóállomás környezetében, a lakóövezetben és a város közterületein fokozzák a rendőri jelenlétet – közölte a település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

 

A Belügyminisztérium (BM) előzőleg közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy pénteken megkezdi működését egy kétszáz férőhelyes ideiglenes befogadóállomás a kiskunhalasi volt laktanya területén, a menekültügyi őrzött befogadóközponttól elválasztva. A minisztérium közlése szerint minden nyitott befogadóintézményre ugyanazok a szabályok vonatkoznak: a menedékkérők napközben a házirendben foglaltak szerint elhagyhatják az intézményt. “Kiskunhalason a rendőrség – ahogy eddig, ezután is – fenntartja a közrendet és a közbiztonságot” – írta a BM.

Fülöp Róbert (Fidesz-KDNP), a Bács-Kiskun megyei település polgármestere az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: délelőtt Csampa Zsolt, a BM önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkár telefonon erősítette meg, hogy pénteken a Szegedi úti, volt honvédségi laktanya területén egy ideiglenes, nyitott befogadó állomás kezdi meg működését. A tábor létrehozását a helyettes államtitkár az országra és Európára nehezedő migrációs nyomással indokolta – tette hozzá.

A polgármester a közleményében úgy fogalmazott: “a nem várt nyitott befogadó állomás létrehozása miatt” az önkormányzat előzetes lépéseket tett a kiskunhalasi köznyugalom és közbiztonság fenntartása érdekében. Fülöp Róbert kifejtette: a kiskunhalasi rendőrkapitány biztosította, hogy a befogadóállomás környezetében, a lakóövezetben illetve a város közterületein fokozott rendőri jelenléttel, járőrözéssel tartják fenn a közrendet és közbiztonságot.

A polgármester utasította a városi rendészet vezetőjét, hogy erőivel és eszközeivel folyamatosan ellenőrizzék a befogadóállomás környezetét, különös tekintettel a lakóövezetre, továbbá a kiskunhalasi polgárőr szervezetet is arra kérte, hogy erőikkel segítsék a közbiztonságot.

A közleményben a polgármester a lakosságtól azt kérte, hogy segítsék a hatóságok munkáját. Ugyanakkor megjegyezte, a város vezetése – a helyiek biztonsága érdekében – továbbra is a Kiskunhalason létesült migrációs központok mihamarabbi bezárását tartja kívánatosnak.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás