Kétli a cseh elnök, hogy lehetséges a muszlim bevándorlók integrálása Európában

Miloš Zeman
kép forrása: commons.wikimedia.org

Prága, 2016. augusztus 24., szerda (MTI) – Az Európába érkező muszlim migránsok alapvetően eltérő kulturális környezetből érkeznek, mint az európai, ezért kétséges, hogy integrálni lehetne őket az európai társadalmakba – jelentette ki Milos Zeman cseh köztársasági elnök szerdán Prágában.

 

Milos Zeman szerint Európában az elmúlt évtizedekben is volt migráció, de ez alapvetően a kontinensen belül folyt, ezért nem okozott különösebb gondokat. “A jelenlegi migráció interkontinentális jelenség, amely eltérő kultúrákon alapul, ezért okoz súlyos gondokat” – mutatott rá a cseh elnök, aki korábban több ízben is amellett emelt szót, hogy a muszlim bevándorlókat nem szabad befogadni Csehországban, Európában.

A cseh államfő szerint ma a biztonsági helyzet Európában rosszabb, mint egy éve. Ennek legfőbb oka az Iszlám Állam terrorszervezet és a tevékenységével összefüggő események. Zeman megismételte többszöri korábbi felvetését, miszerint szélesebb nemzetközi katonai, esetleg NATO-akcióra lenne szükség az Iszlám Állam ellen. “Az agyat kell megtámadni, nem a testet” – jegyezte meg.

Az ukrajnai helyzettel kapcsolatban Milos Zeman bírálta az Oroszország elleni gazdasági szankciókat és sürgette azok megszüntetését. Szerinte az ukrán probléma elsősorban ukrán belpolitikai probléma.

A Brexittel kapcsolatban azt mondta, hogy mindezért úgy Nagy-Britannia, mint az Európai Unió egyaránt felelősséget visel.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás