Kelebia térségében is kerítés épül a határzár megerősítésére

Illegális bevándorlás - Kelebia térségében is kerítés é
Kelebia, 2016. április 3. Katonák kerítést építenek a magyar-szerb határ korábban csak gyorstelepítésû drótakadállyal védett szakaszán Kelebia és Ásotthalom között 2016. április 3-án. A Magyar Honvédség megkezdte a határzár-erõsítést a magyar-szerb szakaszon, ahol az elmúlt napokban megnövekedett az illegális határsértések száma. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kelebia, 2016. április 3., vasárnap (MTI) – Több helyszínen is megkezdődött a határzár megerősítése a magyar-szerb szakaszon Kelebia és Ásotthalom között, a katonák kerítést építenek a korábban csak gyorstelepítésű drótakadállyal védett területen – tapasztalta az MTI tudósítója vasárnap a helyszínen.

 

A határ mentén fekvő Bács-Kiskun és Csongrád megyei település közötti szakasz rendkívül nehezen járható, vízfolyásokkal, nádasokkal szabdalt. A határt eddig négy sor magas pengésdrótból készült akadály védte, a honvédség közvetlenül e mögött kezdte meg a más határszakaszokon is alkalmazott kerítés építését. A területen cölöpverőgépek helyezik el az acéloszlopokat, ezekre dróthálót erősítenek, a kerítés tetejére, a vajdasági oldal felé dőlő “hattyúnyakak” kerülnek, melyek tetejére pengésdrótot erősítenek.

A honvédelmi tárca vasárnapi közleménye szerint az elmúlt napokban megnövekedett az illegális határsértések száma. Ezért a Magyar Honvédség – a Belügyminisztérium kérésére – a magyar-szerb határ bizonyos szakaszain megkezdte az ideiglenes biztonsági határzár további fizikai megerősítését. A munka minél gyorsabb befejezése érdekében a hétvégén további erőket csoportosítottak át a térségbe.

Illegális bevándorlás - Kelebia térségében is kerítés é
Kelebia, 2016. április 3.
Katonák kerítést építenek a magyar-szerb határ korábban csak gyorstelepítésû drótakadállyal védett szakaszán Kelebia és Ásotthalom között 2016. április 3-án. A Magyar Honvédség megkezdte a határzár-erõsítést a magyar-szerb szakaszon, ahol az elmúlt napokban megnövekedett az illegális határsértések száma.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint hétfőtől szombatig 879 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, a megelőző teljes  héten – március 21-től 27-ig – ez a szám 822 volt. Az idén egy nap alatt a legtöbb, 255 migránst húsvéthétfőn fogták el.

Az ügyészség migrációs bűncselekményekről kiadott tájékoztatói szerint míg tavaly késő ősszel és ez év elején jellemzően Röszke, Mórahalom és Ásotthalom térségébe érkeztek az illegális migránsok, az elmúlt hetekben megnövekedett a Kelebia térségében elfogott határsértők száma.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás