A Jobbik továbbra is alaptörvényt módosítana

A Jobbik továbbra is alaptörvény módosítana
forrás: www.youtube.com

Budapest, 2016. március 25., péntek (MTI) – A Jobbik továbbra is az alaptörvény módosítását és a kvótáról szóló népszavazási kérdés kibővítését szorgalmazza.

 

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke ezekről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt, miután egyeztetett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékeseivel.

Egyértelműnek nevezte, hogy a kormánynak lépnie kell, de nem abba az irányba, amerre elindult. Erre példaként hozta a körmendi és a szentgotthárdi befogadó állomások előkészítését és a kiskunhalasi, őrizetesek elhelyezésére szolgáló intézmény kapacitásának bővítését.

A jobbikos politikus azt kérte: a kormány haladéktalanul fogadja el a pártja által javasolt alaptörvény-módosítást, a kvótáról szóló népszavazási kérdést pedig terjessze ki a kvóta “minden mutációjára” és a visszatoloncolásokra.

Magyarország – a brüsszeli tragikus események fényében különösen – nem ér rá “több hónapos szakjogászi tötymörgésre” – jelentette ki, hozzátéve: haladéktalanul hozzá kell kezdeni egy legalább nyolcezer fős, önálló határőrség felállításához.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás