Jobbik: Magyarország képes megvédeni magát

Volner János
korábbi felvétel, Budapest, 2016. október 26. Volner János, a Jobbik frakcióvezetõje sajtótájékoztatót tart a négypárti - a Fidesz, a KDNP, valamint a Jobbik és az LMP részvételével tartott - tárgyalás után a Parlamentben 2016. október 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. november 3., csütörtök (MTI) – Magyarország képes megvédeni magát a migráció veszélyeitől, ezért a Jobbik nem ért egyet Danuta Hübnerrel, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának néppárti elnökével abban, hogy az Európai Uniónak kell fellépnie az illegális bevándorlással szemben – jelentette ki az ellenzéki párt frakcióvezetője csütörtökön Budapesten.

 

Volner János azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy megbeszélést folytatott az alkotmányügyi bizottságnak a magyar fővárosba látogató tagjaival.

A frakcióvezető közölte: a tárgyalás egyik témája a migráció kezelése volt, és bár Danuta Hübner hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság azért avatkozott be a kérdésbe, mert a tagállamok önállóan képtelenek voltak védekezni az illegális bevándorlás ellen, a Jobbik szerint Magyarország elég erős ahhoz, hogy megóvja az embereket a veszélyektől.

Volner János kiemelte: éppen az unió által javasolt kötelező betelepítési kvótától tartanak. Ezt a Jobbik továbbra is elutasítja, pártja javasolta először a kerítésépítést a határon és az alkotmánymódosítást is – mondta.

Ugyanakkor nyomatékosította: a Jobbik álláspontja változatlanul az, hogy képviselői csak akkor szavazzák meg az alaptörvény módosítását jövő kedden, ha a kormány addigra megszünteti a letelepedési kötvényeket, és kétharmados parlamenti garanciát biztosít arra, hogy nem vezetik vissza a konstrukciót.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy a “letelepedésikötvény-biznisznek” még a Fidesz táborában is óriási az elutasítottsága. A rendszer következménye, hogy vezető fideszes politikusok rokonai, barátai vagyonokat szereztek offshore cégeken keresztül – tette hozzá.

A letelepedési kötvények más európai országokban is botrányosak, a konstrukciót vezető uniós politikusok is bírálják – mondta Volner János, hangsúlyozva: az emberek sem szegény, sem gazdag migránsokat nem akarnak látni Magyarországon, a harmadik világból kiinduló ellenőrizetlen bevándorlást meg kell állítani.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás