Jobbik: katonai jellegű határvédelemre van szükség

Toroczkai László
kép forrása: nemzeti1tv youtube.com

Budapest, 2016. július 14., csütörtök (MTI) – A Jobbik katonai jellegű határvédelmet és jogszabály-módosításokat javasol az illegális bevándorlás megfékezésére.

 

Toroczkai László, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egyfajta lavinaként hivatkozott a migrációra, ami öngerjesztővé vált azzal, hogy a bevándorlók kapcsolatot tartanak a már Nyugat-Európában lévő rokonaikkal.

A folyamat megfékezése érdekében a határőrség visszaállítása mellett érvelt, hozzátéve, hogy azt helyi lakosokból kell létrehozni. Ezt egyebek mellett a helyiek motivációjával és helyismeretével indokolta, továbbá felvetette, hogy a rendőri állomány utaztatása, elszállásolása, ellátása költséges, távollétükben pedig egy másik településről hiányoznak.

Az általa polgármesterként vezetett Ásotthalomról szólva azt mondta: tradicionális határőr település, ahol a mai napig sokan újra felvennék az egyenruhát. “A 80-as években a madár sem tudott átjönni a magyar-jugoszláv határon” – jegyezte meg a Jobbik alelnöke.

Toroczkai László arra is kitért, hogy a meglévő határzárat technikai eszközökkel – mozgásérzékelőkkel, stabil hőkamerákkal – is védeni kellene, mert az élőerős védelem a legdrágább.

A politikus kitért arra is, hogy noha működik a mélységi ellenőrzés, a tranzitzónán keresztül a migránsok 98 százaléka bejön az országba, ezért továbbra is szükséges a befogadó állomások zárttá tétele. A párt ennek érdekében jogszabályt módosítana és továbbra is az alaptörvény módosítását szorgalmazza a kötelező betelepítési kvóták ügyében. Toroczkai László azt is megfogalmazta, hogy aki tudatosan tesz az ellen, hogy Magyarország megvédje a határait, az hazaárulást követ el. Egyúttal veszélyesnek nevezte a kvóták elleni kampányt, értékelése szerint az óriásplakátok “primitív, demagóg üzenete” kontraproduktív lehet és veszélybe sodorhatja a határvédelem ügyét.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás