Jobbik: a Fidesz “kétkulacsos politikát” folytat

Mirkóczki Ádám
kép forrása: mirkoczkiadam.hu

Budapest, 2016. június 21., kedd (MTI) – A Jobbik értékelése szerint a Fidesz “kétkulacsos politikát” folytat az illegális bevándorlással kapcsolatban, és nem az ország megvédését tartja elsődlegesnek, hanem a politikai haszonszerzést.

 

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felvetette, hogy miért nincs kellő élőerős védelem a műszaki határzár mögött, s miért tudják azt több helyen átvágni, megkerülni a migránsok. Megkérdőjelezte az újabb táborok létrehozását is, utalva arra, hogy azok bezárását ígérte a kormány.

A jobbikos politikus arra is választ vár, hogy miért nem működik a visszatoloncolás intézménye, miközben számos jogszabályt alkottak annak érdekében. Emellett a közbeszerzés alól mentesített technikai eszközbeszerzésekkel kapcsolatos pénzügyi elszámolást szorgalmazott.

Mirkóczki Ádám azt mondta: nem csodálkozna, ha az országos népszavazás előtt a röszkeihez vagy a Keleti pályaudvarnál történtekhez hasonló események játszódnának le, amelyeket a “kormányközeli propaganda elképesztő módon nagyít”.

Kérdésre közölte, hogy a Jobbik a kvóta minden formájának elutasítására buzdítja szimpatizánsait a referendumon, az pedig egyelőre nem merült fel, hogy együttműködnének a kormánypártokkal a kampányban.

A szóvivőt kérdezték Portik Tamás múlt heti vallomásáról is. Azt felelte: az ügyben minden érintettséget ki kell vizsgálni. Az előző ciklusban a parlament nemzetbiztonsági bizottságának vizsgálóbizottsága a börtönben hallgatta meg az Energol Rt. korábbi igazgatóját, s noha az ülés jegyzőkönyve titkos, a résztvevők mindegyikének az volt a tapasztalata, hogy Portik Tamás “nem a levegőbe beszél”, konkrét, részletes dolgokról és politikai kapcsolatairól számolt be – tette hozzá.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás