Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason

Illegális bevándorlás - Ismét csoportokba verõdve tiltakozn
Kiskunhalas, 2016. június 2. Ismét csoportokba verõdve tiltakoznak a migránsok a Kiskunhalasi Menekültügyi Õrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén 2016. június 2-án. A Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál továbbra is fokozott a rendõri jelenlét. Az elõzõ nap is volt tiltakozás, akkor jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést követeltek az illegális bevándorlók. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Budapest, 2016. június 2., csütörtök (MTI) – Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál továbbra is fokozott a rendőri jelenlét – számolt be az M1 aktuális csatorna csütörtök déli Híradójában.

 

Az M1 tudósítója a helyszínről nyilatkozva azt mondta: az elmúlt egy órában ismét indulatosabbá váltak a migránsok. Ismét a “freedom” (szabadság) szót skandálják, három szószóló pedig beszédeket intéz hozzájuk, amellyel tovább fokozzák az indulatokat.

A tudósító felidézte, zsinórban ez a harmadik nap, hogy valamilyen atrocitás történik a kiskunhalasi táborban. Kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz menekültügyi őrizetes közül mintegy háromszáz fogalmazott meg követeléseket, “a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva”.

Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre. A szabályozott napirend szerda estére állt helyre a központban.

A szerdai zavargások során senki nem sérült meg – idézte fel az M1 tudósítója.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás