Húszfős rendőrkontingenst küld Görögországba Magyarország

Húszfős rendőrkontingenst küld Görögországba Magyarország
korábbi felvétel, www.police.hu

Budapest, 2016. május 6., péntek (MTI) – Magyarország húszfős rendőrkontingenst küld Görögországba az európai uniós határrendészeti feladatok megerősítésére.

 

A kontingens pénteken Budapesten tartott búcsúztatóján Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka azt mondta: a magyar rendőrök most új helyszínen, újszerű feladatokkal fognak szembesülni. Olyan helyen teljesítenek majd szolgálatot, ahol naponta emberek százai először lépnek az Európai Unió területére, elsőként találkozhatnak a kontinensre érkező migránsokkal.

A tervezetten egy hónapos görögországi kiküldetésük során a magyar rendőrök a Frontex kötelékében a török partok közelében, Híosz szigetén rendészeti, regisztrációs és adott esetben Törökországba kísérő feladatokat látnak majd el – mondta a vezérőrnagy.

Balogh János felhívta az útnak induló rendőrök figyelmét, hogy készüljenek fel konfliktusokra, hiszen olyan emberekkel találkoznak majd, akiknek más kulturális, jogi hagyományaik vannak. Ráadásul – jegyezte meg – sokan “mindent egy lapra tettek fel”, s mindenüket feláldozva indultak el Európa felé.

A parancsnok a Görögországba induló kontingenstől azt kérte, feladatukat végezzék a szabályok szerint, tartassák be a jogszabályokat, de legyenek emberségesek is.

A macedón-görög határszakaszon – egy hónapos váltásokban – hónapok óta segítik magyar rendőrök a macedón hatóságok munkáját a határ védelmében. Most először azonban Görögországba küld rendőröket a határrendészeti feladatok segítésére Magyarország.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás