Hölvényi György: a vallásüldözés az afrikai elvándorlás egyik oka

Hölvényi György
kép forrása: www.youtube.com

Brüsszel, 2016. június 15., szerda (MTI) – Komplett vallási közösségek kényszerülnek szülőföldjük elhagyására világszerte radikális terrorcsoportok erőszakos cselekményeinek következtében – jelentette ki az MTI-hez eljuttatott közleményében Hölvényi György, kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt (EPP) vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke szerdán.

 

A képviselő az Európai Parlament afrikai kapcsolatokért felelős küldöttségének tagjaként az EU és az afrikai, karibi és csendes-óceáni térség parlamenti képviselőinek a namíbiai Windhoekben tartott közgyűlésén elmondta: a migráció egyik meghatározó oka egyértelműen az Afrikában is erősödő vallási radikalizmus.

Azt hangsúlyozta, hogy nem részesülhetnek európai fejlesztési támogatásban olyan rezsimek, amelyek korruptak, valamint nem tartják tiszteletben a vallásszabadság alapvető emberi jogi követelményeit. “Ahol nincs szabadság, nem lehet gazdasági együttműködésről sem beszélni” – szögezte le.

A plenáris ülésen elhangzott felszólalásában a képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy “a vallási közösségek kulcsszerepet tudnak betölteni a humanitárius válságok kezelésében, valamint a társadalmi béke megteremtésében az instabil és gyenge államokban”.

Aláhúzta: a nemzetközi segélyezőknek és az afrikai országoknak egyesíteni kell erőiket a migrációs nyomás megfékezéséért. A sikerhez azonban szükség van a jelentős társadalmi tekintéllyel, valamint humanitárius segélyezési hálózattal rendelkező egyházak partnerségére is – tette hozzá a néppárti politikus.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás