Hazatértek a magyar rendőrök Macedóniából

Illegális bevándorlás - Hazatértek a magyar rendõrök Maced
Budapest, 2016. augusztus 25. A Macedóniából hazatért negyedik magyar rendõr kontingens tagjai Budapesten, a Készenléti Rendõrség központjában 2016. augusztus 25-én. A huszonöt rendõr július 25. óta a macedón-görög határ közelében látott el õr-, járõr- és kísérõi feladatokat. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2016. augusztus 25., csütörtök (MTI) – Hazatért a negyedik magyar rendőr kontingens, amely a macedón-görög határnál teljesített egy hónapos szolgálatot.

 

A huszonöt rendőrt a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság nevében Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka csütörtökön köszöntötte Budapesten.

Mint elmondta, a kontingens július 25. óta a macedón-görög határ közelében látott el őr-, járőr- és kísérői feladatokat.

Hangsúlyozta: ahogy a visegrádi négyek tagállamai segítettek, segítenek Magyarországnak, úgy Magyarország is segít megőrizni a rendet, betartani és betartatni a jogszabályokat.

Illegális bevándorlás - Hazatértek a magyar rendõrök Maced
Budapest, 2016. augusztus 25.
A Macedóniából hazatért negyedik magyar rendõr kontingens tagjai Budapesten, a Készenléti Rendõrség központjában 2016. augusztus 25-én. A huszonöt rendõr július 25. óta a macedón-görög határ közelében látott el õr-, járõr- és kísérõi feladatokat.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Az elmúlt egy hónapban 497 illegális migránst fogtak el a kontingens tagjai. A migránsok túlnyomó többsége Afganisztánból érkezett, de akadt közöttük szíriai, pakisztáni, egyiptomi és indiai is – közölte Balogh János.

Hozzátette: ez az eredményesség arra is rámutat, hogy nem csökkent a migrációs nyomás, “a népvándorlás nem állt meg”, sőt egyre több országból érkeznek olyanok, akik úgy érzik, hogy jobb életet csak Európában találhatnak.

Balogh János beszéde végén a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság nevében köszönetet mondott a rendőröknek “kiemelkedő” munkájukért.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás