A hatodik rendőrkontingens indult a macedón-görög határra

Illegális bevándorlás - Újabb magyar rendõrkontingens utazi
Budapest, 2016. szeptember 29. A macedón-görög határszakaszra utazó újabb rendõrkontingens tagjai szállnak fel egy buszra a Készenléti Rendõrség budapesti központjában 2016. szeptember 29-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (MTI) – Elindult a hatodik rendőri egység is Macedóniába csütörtökön, a 25 magyar rendőr a macedón-görög határon lát majd el járőrszolgálatot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

 

A közlemény szerint a magyar rendőrök egy hónapon át a macedón rendőrökkel együttműködve elsősorban járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett részt vesznek az embercsempészek és a Macedónia területére belépett illegális migránsok előállításában is.

A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is – tették hozzá.

A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel – terepjárókkal, hőkamerákkal és éjjellátó készülékekkel – látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatják.

 

Balogh János
Budapest, 2016. szeptember 29.
Balogh János, a Készenléti Rendõrség parancsnoka köszönti a macedón-görög határszakaszra utazó újabb rendõrkontingens tagjait az indulás elõtt a Készenléti Rendõrség budapesti központjában 2016. szeptember 29-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás