Harrach: a KDNP üzenete az önvédelem és a rászorulók segítése

Harrach Péter
Harrach Péter, kép forrása: kdnp.hu

Balatonfüred, 2016. szeptember 7., szerda (MTI) – A kereszténydemokraták a kettős felelősség üzenetét képviselik migránsügyben: önvédelem és mellette a rászorulók segítése – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerdai balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

 

A politikus elmondta, a Fidesz-KDNP-pártszövetség évadnyitó balatonfüredi frakcióülését megelőzően a kereszténydemokrata képviselőcsoport külön is ülésezett, a tanácskozásuk napirendjének első helyén pedig a migránsválság szerepelt, amely “valódi nemzeti ügy, pártpolitikán felül álló kérdés”.

Migránsügyben az önvédelem Magyarország szuverenitásának, “a kultúránk, az otthonaink, a biztonságunk, az életformánk védelmét jelenti egy terjeszkedő, sőt hódító kultúra képviselőivel szemben” – fogalmazott Harrach Péter, aki szerint “Nyugat-Európa iszlámosítása már befejezett tény”, de “Közép-Európának még van esélye”. Ezért mondanak határozottan nemet a kényszerbetelepítésre – közölte.

Hozzátette ugyanakkor, hogy emellett védelmet is kell nyújtani az üldözötteknek: segíteni kell őket a szülőföldön maradásban, akik pedig már útra keltek, azoknak emberi körülményeket kell biztosítani. Példaként említette, hogy közel-keleti keresztény családok megsegítésére egymilliárd forint támogatást biztosít a kormány.

“Minden migráns valamiképpen áldozat: áldozata az embercsempészeknek, a helyi konfliktusokat előidézőknek és azoknak, akik becsalogatták őket Európába” – fogalmazott.

A frakcióvezetőt kérdezték a vasárnapi munkavégzésről, amellyel kapcsolatban elmondta: a KDNP ősszel törvénymódosítási javaslatot akar benyújtani a parlamentnek a munkavállalók érdekeinek védelme érdekében. Így például kezdeményeznék, hogy a jelenlegi egy szabad vasárnap helyett kettőt lenne kötelező biztosítani a kereskedelemben dolgozóknak. Emellett javaslatuk szerint vasárnaponként senkit nem lehetne nyolc óránál többet dolgoztatni – ismertette.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás