Gyurcsány: Orbán vonja vissza a kvótaügyi népszavazást!

Gyurcsány: Orbán vonja vissza a kvótaügyi népszavazást!
korábbi felvétel, forrás: commons.wikimedia.org

Budapest, 2016. március 18., péntek (MTI) – A kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazás visszavonására szólította fel a miniszterelnököt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pénteken közleményben.

 

A politikus arra reagált, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke bejelentette: megállapodás született az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezményről a brüsszeli csúcstalálkozón.

A DK közleményében az áll: a közös európai megoldás megszületésével okafogyottá vált az “eredetileg is hazug” kvótaügyi népszavazás. A DK úgy látja, hogy Orbán Viktornak már “nincs mi ellen uszítania és hangulatot keltenie”.

A DK szerint az Európai Unió jó döntést hozott, “megbukott a tagállami különmegoldásokat szorgalmazó orbáni politika” és győzött a párt által is képviselt közös európai menekültpolitika. Úgy értékeltek: Orbán Viktor vesztett, de a magyarok és az európaiak nyertek a megállapodással.

Ezért – fűzték hozzá – innentől a miniszterelnöknek nem lesz lehetősége arra, hogy a “menekültügyi hisztériakeltéssel takarja el kormányzásának kudarcait, az egészségügy és az oktatás összeomlását”.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás