Frans Timmernans: Brüsszel számára fontos, hogy Ausztria alakítója legyen az európai migrációs politikának.

Frans Timmermans
forrás: commons.wikimedia.org

Bécs, 2016. június 20., hétfő (MTI) –  Brüsszel számára fontos, hogy Ausztria részese és alakítója legyen az európai migrációs politikának – jelentette ki hétfőn Bécsben Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke, aki Christian Kern osztrák kancellárral tárgyalt.  

 

A találkozót megelőzően Timmermans az osztrák közszolgálati televíziónak (ORF) adott interjújában a Törökországgal kötött menekültügyi megállapodást “hatalmas sikernek” nevezte.  Ezt azzal indokolta, hogy jóval kisebb számú menekült érkezik a nyugat-balkáni útvonalon.  Úgy vélte, hogy következő lépésként hasonló egyezményre kell törekedni Líbiával és más országokkal is.

Timmermans hétfőn este részt vesz az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) konferenciáján, amelyet a bécsi Városházán (Rathaus) tartanak.

Az osztrák kancellár, Christian Kern szerdán utazik Brüsszelbe, hogy Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, Donald Tuskkal, az Európai Tanács vezetőjével és Federica Mogherinivel, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével találkozzon.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás