Fokozott rendőri jelenlét a szerb-magyar határon

Fokozott rendőri jelenlét a szerb-magyar határon
Fokozott rendőri jelenlét a szerb-magyar határon. (korábbi felvétel)

Ásotthalom, 2016. július 5., kedd (MTI) – Jelentős létszámú rendőr és katona őrzi a szerb-magyar határ Csongrád megyei szakaszát, munkájukat több mobil hőkamera is segíti – tapasztalta a helyszínen kedden az MTI tudósítója.

 

Gyalogos és gépkocsizó járőrök ellenőrzik folyamatosan a szerb-magyar határt Röszke, Mórahalom és Ásotthalom térségében. Éjszaka és hajnalban a rendőrök és katonák zseblámpával világítanak át a határt védő kerítésen, illetve a gépkocsik fényhídjának reflektorával pásztázzák a vajdasági oldalt.

A magyar oldalon több helyütt is megtisztították a határ környékét a fáktól és bokroktól, az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt azonban – különösen a mélyebben fekvő területeken – a kerítés külső oldalán többen helyen is sűrű a növényzet. Ezért magasleseket építettek, ahonnan a sötétben éjjellátóval, nappal pedig távcsővel ellenőrizhető a határt megközelítők mozgása.

A határőrizetet több helyen is magas oszlopokra telepített hőkamera segíti, ezekkel a vajdasági oldalon akár tíz kilométeres mélységben is fölfedezhetők a Magyarország felé közelítő csoportok.

Kedden hajnalban a határvonal alakja és a tereptárgyak miatt nehezebben belátható szakaszokon terepjáróra és kisbuszra szerelt mobil-hőkamerákkal figyelték a rendőrök a területet.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn közölte, megerősítették a határok védelmét, sok rendőr és katona érkezett, valamint az eszközparkot is bővítették.

Éjféltől mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

A főtanácsadó hangsúlyozta: az összes illegális határátlépőt el akarják fogni.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás